Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, March 13, 2015

JOM KE KOREA ~ PART 5 ( TRICK ART MUSEUM )

Assalamualaikum n Hyeeee...

Nak sambung cite korea Day 4..Hihi over kan Day 4 sampai ada 2 entri..
Sebenarnyanya Day 4 ni ade banyak gambo sebab kitorang pulun menjelajah ke mane2 attraction yang sempat memandangkan esoknya tu dah nak balik Malaysia..Pheww nak balik je terus lemah..Nampaknya plan untuk ke EVERLAND memang x berjaya sebab kalo ke EVERLAND haruss kena spent masa 1 hari..TING!!!Ini tandanya kami akan kembali maybe with kids I guest, In Sha Allah..Moga dikurniakan kesihatan yang baik dan dipermudahkan rezeki, Aminnn..

So lepas berjaya memakai traditional costume, kami nak carik TRICK EYE MUSEUM..Ikut ittenerary asal, kami nak ke Trick Eye Museum yang terletak di Hongik University. Tapi masa kami cuba tanya cara nak ke Trick Eye Museum di Hongik University dengan Tourist Guide Merah tu, dorang ckp kat Myeongdong ni pon ade Trick Eye Museum yang baru bukak tapi namanya 3D TRICK ART MUSEUM...Locationnya adalah di Myeongdong di belakang bangunan Oori Bank..Apa nama bangunan tu maap laaaa kami tak ingt tapi korang sebut je kat guard Trick Art Museum, guard akan tekankan Level 7 kat lift korang...


"TRICK ART 3D BLACK ART" [[ FARE = 15,000 KRW ]]

Tapi disebabkan tempat ni baru bukak beberapa bulan, so dorang suoh we ols LIKE page kat Facebook "Trick Art 3D Black Art" untuk promosi then we will get discount 3,000 KRW..Okla tuh 3,000 bole beli stokin tau..uhukuhukkk

FARE AFTER DISC = 12,000 KRW

3D Trick Art Museum di Myeongdong ni ada 2 jenis...Tingkat 7 tu adalah Trick Art yang normal..Then another floor is Black Art pulakkk...dimana untuk Black Art ni dorang akan bagi 10 minit suasana yang gelap then 10 minit terang semula...begitu laaa seterusnya sampai laaa korang rasa dah jemu sampai x larat dah nak posing...hehe

OK Let's ACTING inside there....

Amacam???Nampak real x??

Gambo seterusnya version BLACK ART.....

Version Black Art ni kami x bape pandai nak menggayakan sebab die memerlukan spotlight.. Memandangkan antara kami xde yang bawar DSLR bagai, so cukup laaa dapatkan bantuan lighting dari smartphone je..kena install apps torchlight or spotlinght...So bila lampu dimatikan korang kena aimkan spotlinght tu kan bahagian muka..If not muka korang akan kegelapan..

Jom sambung posing.....

ZEBRA...Version terang
ZEBRA...Version gelap

Memang enjoy sangat posing kat Trick Art Museum ni...Ape yang penting, korang kena banyak idea untuk menggayakan Art2 tuh..Kalo sape yang x banyak idea...jawabnya memang round2 10 minit pastu terus blaaaaaa...Masa kitorang sampai tu ade lagi satu group sampai tapi tup tup lepas 15 minit dorang dah hilang...tinggal laaa kami2 je...Huhuuu

Ternyata kitorang mmg terlebih idea kan sebab almost 2 hours kot kitorang spend kat cni...Imaginasi melebih2 sampaikan kitorang siap request tutup lampu lame2 sikit masa kat Black Art Museum tuhhh...

Overall Day 4 ni kami pulun ke tempat2 yang di list dalam itinerary dan pulun shopping jugak...Yeahhh

2 comments:

Norharyani Sanusi said...

Salam kenal,

Ooo dekat myeongdong pun ada rupanya!kta org pegi dkt hongdae tu jer...=)

||chickserame|| said...

Hai haryani...Thanks for visiting..Salam kenal juga..Yupp katanya Trick Art Museum di myeongdong ni agak baru dibuka..sbb tu die siap suruh promote kat FB..