Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, May 12, 2015

LAGUNA REDANG..A DOORSTEP TO PARADISE

Assalamualaikum n haiii kengkawan semua!!!

Nak update ni..trip ke redang..yayyyyy now redang dah jadik pulau kegemaranku...huahuaaa

AGAINNNNN...LAGUNA REDANG ISLAND RESORT for the 2nd time..

Hmmm mesti ade yang tertanya2 kan..x bosan ke??
Dah laa pi pulau yang sama, pahtuuu stay kat resort yang same pulakkk tuhhhh..
Cuba cuba laaa carik kelainan sket..Cheeeewahhhh marah nampak????

Actually aku ni memang jenis x kesah aje stay kat mane2 pon...since mane2 resort ko duduk, still u share the same pulau, the same beach...xde pon letak pagar kata ni kawasan pantai Laguna Redang, pagar sebelah plak kawasan takluk Redang Beach Resort...Sape dok Laguna x leh masuk Redang Beach punya pantai... Hehhhhh...Sukeati korang laaaa nak berjalan darihujung sini ke hujung sinun..jalan laaaa xde sape marah...Tapi aku pilih Laguna sebab Laki aku kannn sukekan percutian exclusive, ala-ala VIP gittew!!!
Hmm laki dah onnnn, bini pon apelagi, jangan nak toleh2 belakang lagi...GRAB la cepatttttt!!Kali ni aku pegi ber-4 dan dapat grab PROMO PAKEJ MATTA FAIR 2015..Bawah ni adalah harga pakej 3D2N tanpa sebarang promotion...So tahun lepas aku pi pakej 3D2N adalah RM968/per person + Add RM30 for snorkeling gear, untuk bilik Deluxe Sea.


Dengan PROMO MATTA FAIR hanya RM748/seorang including snorkeling gear for Deluxe Sea and my friend Nonad n Mira plak dok bilik Deluxe Garden dengan harga RM632/seorang including snorkeling gear. Dan FYI laguna ade kenakan surcharge hujung minggu RM50/satu malam untuk hari jumaat n sabtu..So aku pi hari khamis n balik sabtu, means RM748 & RM632 tu including surcharge for 1 night...
Amacam?? Sangat berbaloi-baloi kan...Sekarang Laguna ada another promotion for their Pre-launching of new Deluxe Darden View Rooms...So klik LAGUNA REDANG sekarang coz this promotion will be until 30 JUN 2015 for the first 200 bookings...

Meh meh ni aku nak explain kenapa aku pilih Laguna Redang ni dan ape yang korang boleh dapat dengan pakej 3D2N ni??

1) 2-Way ferry transfer dari Jeti Shahbandar ke Laguna...
Ferry die exclusive tau, 2 1/2 tingkat..Hanya Laguna Guest sahaja akan naik ferry ni dan yang paling best x payah nak berebut2 beli tiket or sometimes tiket habis kena tunggu next ferry..tak perlu jugak bersesak2 time nak naik ferry..Everythings is well arranged for Laguna Guest, cuma ferry die bukan star cruise laaa...hahaa Perjalanan dari Jeti Shahbandar ke Redang dalam satu jam setengah..phewwww!!
Dari kiri : Mira, Nonad, Sue & EJ
2)Welcome speech and welcome drink 
Sesampai je dalam kol 11am kami di arah ke hall ini untuk welcome speech dan sedikit briefing sepanjang 3D2N here before we can check in..Check in time 2pm tapi kalo bernasib baik if bilik yang kita dapat dah kosong, boleh check in awal..Cara gunakan kunci bilik pon akan diterangkan tau masa briefing ni...Giler details hokehhh...Tempat ferry berhenti adalah bahagian belakang resort..which is view die memang ewwww bukan paradise..Paradise will be in front of the resort...Shuttle transport ala2 boogy tuh akan membawa all guest to the front resort..

Welcome Drink
3) Bilik yang selesa dan spacious
Bilik memang besar dan selesa di mana each deluxe room occupied with  1 Quenn bed dan 2 single bed...So memang sesuai sangat untuk small family with 2 kiddos..Macam kami yang hanya berdua ni memang boleh lompat2 laa pindah katil..huhu heaven..Single bed memang akan jadik area lambakan barang2 laaa jawabnya..Bilik air simple aje tapi bersih..No bath tub sebab dorang nak suoh korang menikmati keindahan kristal clear water kat luar sane rather than berendam dalam bath tub...hihi

View dari bilik DELUXE SEA ROOM
4) Makanan yang super duper sedap : 2x Breakfast...2x Lunch...1x Dinner...1x BBQ Dinner 
Makanan bagi aku memang No.1 sebab sebab makanan yang ade ni memang memenuhi citarasa tekak jawa aku dan laki aku...Untuk breakfast, ko bayangkan makan nasi lemak,nasi dagang sambil tenung laut membiru..Fuhhhh boleh tertido sambil makan hokehhh hahaaa..Roti canai pon hadooo..Then makanan untuk yang bertekak omputih pon variasi, ade spaghetti, pasta, sandwich with bacon2 ni semua ade...Memang korang takkan mati kebuluran dengan pakej ni...


5) Ruang makan yang open air dan luas
Kalo dah name percutian exclusive ni, semua pon nak luas kan...Tapi tempat ni memang luas giler dan part paling best is open air, segar dan nyaman...Dengan view yang memukau...Memang korang akan spend masa yang lame untuk makan sambil feeling2 jadik orang kaya...Hahahaaa Aminnnn


6) 3x Snorkeling trip...2 open water dan 1 marine park...
Snorkeling trip yang terdapat dalam pakej ni ade 3 kali...2 open water di mana bot akan berhenti di tengah lautan dan dushhhhh terjunlaaa korang semua ke lautan nan dalam..Another one trip adalah marine park di mana boat akan park di jeti dan terpulang laaa kepada korang samada nak berenang di tepian pantai or terjun dari jeti as long as korang tidak melepasi garisan bola2 yang terapung tuhh...Setiap kali sebelom bertolak ke snorkeling trip ni, pihak Laguna akan bagi briefing terlebih dahulu, which is sangat bagus untuk safety sebab sometimes bila dalam air ni ade yang lupa diri sket kan..Hahaaa

Snorkeling kali ni aku memang sangat2 berpuas hati compared to last year aku datang sebab kali ni aku ditemani nonad dan mira...Laki aku macam biasa, hanya tido di bilik sebab alasannya takut tenggelam..Aku dah paham sangat EJ adalah seorang yang berhati kecik..So aku memang x kan paksa die untuk join coz I have friend already...Yayyyyyyy I is happy to snorkeling coz I love to see the variety of the corals eventhough I'm afraid of big fierce face of fish..Hahahaaaaa ayat nak pakistan sangat kannnn...

Short briefing each time before snorkeling trip...



Nonad si emak ikan
Untuk 3 underwater picture kat atas ni adalah hasil tangan professional photographer dari Laguna yer..Untuk bergambo seperti ni, team Laguna akan tolong tolak kita ke dalam air untuk dapatkan view coral dan ikan ikanan...Kita shoot je bape yang boleh, then balik resort nanti dorang akan donload pic2 ni untuk kita pilih mane yang kita minat dan bayar RM7.50/sekeping yer..Gambo dijual dalam bentuk softcopy sahaja..Nak print kena carik kedai gambo sendiri yer...Memang mahal tapi kenangan yang cukup berharga..So everyone should try this..Pic yang banyak ikan tu dekat Marine Park, pic yang ade coral tu dekat deep water..Masa dekat last deep water snorkeling tuh, aku request untuk remove life jacket supaya boleh jauh ke dalam memandangkan aku memang dah berat, di tambah life jacket lagi, walaupon di tolak tapi x mampu untuk masuk jaoh ke dalam, so nak puas hati, bukak life jacket laaa...But dun wori, x akan lemas because resque team is everywhere and always alert.. 

7)Breathtaking view yang amat mendamaikan..the most I love about Redang...

Let's the picture talk...ENJOY!!!

This is the view in front of Laguna Redang Island Resort...


Subhanallah indah Ciptaan-Nya...Alhamdulillah masih diberi peluang untuk nikmat dunia-Mu ini...Syukur!!!

Senang cite dengan pakej 3D2N di Laguna Redang Islan Resort ni, kalo korang bawak just RM50 aje duit poket memang cukup sangat dah...sebab everything already included...Percutian exclusive yang sangat sangat worth it...

Saya bagi 5/5 bintang ya.....

2 comments:

Husna Alias said...

awak.awak.kita nak tanya, walaupun post awak ni da lama kita nak tanya jugak. yang harga tu penginapan tu per person means?rm753 (waktu promosi) satu kepala rm 753? ye?so kalau pergi couple darab dua lah kan?rm753 tu termasuk breakfast, lunch dinner kan?

Riko Adryansyah said...

PENGKHIDMATAN PAKET TOUR DAN SEWA KENDERAAN UNTUK LAWATAN YANG BERBALOI DENGAN FAMILY KAT INDONESIA.

Assalamualaikum Tuan/Puan.


Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Padang dan Bukittinggi, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Kami menyediakan PAKET TOUR UNTUK PADANG dan BUKITTINGGI, BANDA ACEH, MEDAN, JAKARTA dan BANDUNG, JOGJAKARTA, SURABAYA, BALI MUSLIM TOUR, dan LOMBOK.

Dan kami juga mempunyai PENGKHIDMATAN KENDERAAN SAHAJA dengan harga yang sangat berpatutan untuk PADANG dan BUKITTINGGI, ACEH, MEDAN, JAKARTA dan BANDUNG dengan driver yang mesra, educated, baik hati, sopan, suka menolong dan sudah lama berpengalaman dalam memberikan pengkhidmatan pada pelancong dari Malaysia.

Kami berusaha menjadikan lawatan Tuan/Puan sangat berbaloi dan bermakna dengan famili dan rakan-rakan di masa percutiannya.

Contact person :

1. Amsyahril
( Director )

Mobile : +62 852 6300 7445 ( WhatsApp )

2. Riko Adryansyah
( Tour & Transportation Manager )

Mobile : +62 813 6565 4104 ( WhatsApp )

E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.