Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, June 16, 2015

Candle Light Dinner at TGI Friday

Assalamualaikum semua n selamat malam...
Beberapa hari je lagi nak menyambut Ramadhan Al-Mubarak..

Baru-baru ni kami ke TGI Friday...1st time taw makan TGI ni..maklum laaa memasing bertekak jawa kan..Balik2 pekena ZZ Sup tulang jugak baru kena dengan selera tekak ni...Huhuuu...

Tapi haritu tetbe Mr.EJ mimpi hape ntah..
Memang haritu 27 Mei is our 4th Anniversary..di sebabkan masing2 bizi so sampai ke malam laaa kami saling x wish dan x buat ape2 pon...cuma lepas solat maghrib tuh aku salam2 laki aku sambil cakap semoga hubungan kami kekal ke syurga..Then, masa nak kuar makan tuh, Mr.EJ kuarkan statement "Cuba awk carik tempat yang kita boleh candle lite dinner"

WOWWWWWW....Laki aku ajak candle lite dinner hokehhhhhh..This is RARE tawww...Hahaaa
Otak aku pon apelagi...Laju memikirkan tempat ape yang sesuai ye untuk candle lite dinner..Hurmmm hotel menunya macam lagi x match dengan tekak laki aku...Aku ni boleh laaa lagi nak mencuba2 rasa tp kalo Mr.EJ memang tak laaaa untuk die makan carbonara bagai ni...Steak je makanan western yang mampu ditelan dek tekak Mr.EJ...So lastly aku decide untuk ke TGI Friday untuk tanya dulu bole ke buat candle lite dinner sebab kalo celebrate besday kat ctu macam happening je staff2 nya tolobg nyanyi sekali...Luckily memang TGI Friday ada pakej for candle lite dinner bermula dengan harga table RM30 hingga lah ke max RM100...Untuk table min RM30 tu hanya ade table cloth + Candle sahaja...Setiap pertambahan deco up RM10...

Kami choose table harga RM70..Boleh tahan jugak deco mejanya..Meja RM70 ni ade xtra candle yang kecik2 tu, petals, flower bouquet 3 ketul roses dan cakes..Bolehhh la tuhhh...Janji ade candle kan..Name pon candle lite dinner kan..


Actually this is our 1st time makan kat TGI Friday..bak kata aku tadi, masing2 tekak jawa kan, makan kampung2 style aje selalunya..So bile bukak menu TGIF tu macam pening gak kepala nak pilih makanannya..Dengar gak orang cakap portion makanannya agak besar..Tapi tengah feeling2 candle lite ni kena laa order je makanan sorang satu..So aku pilih Fish n Chip + Fresh Oren dan Mr.EJ pulak makan Rib Eye Steak + Watermelon Juice..Then bila di tanya nak appetizer, aku pon macam nak macam tanak tapi last2 amek jugak nachoz in sauce ape ntah...hahha

FISH n CHIP
RIB EYE STEAK
NACHOS IN SAUCE...heheee ntah betul ntah tak namenya ni..
MOLTEN LAVA CAKES kot namenya..Nila kek yang free tuhh..
Actually manager die nak bagi Anniversary Treat for us..So die suoh pilih any ice cream or dessert..tapi kami memang dah full sesangat...Even yang ada atas meja tu pon x boleh nak abes...Siap tapau then balik tuh singgah hospital bagi kat bebudak on-call...huhuu

Thanks to all TGIF Jotic staff untuk layanan yang cukup mesra...

Happy 4th Anniversary to us..Semoga kasih sayang ini kekal sampai ke syurga-Mu Ya Allah

To : EHRAM JAMIAN

I knew u are not my reader...but this blog will kept all our memories together...
Terima Kasih kerana melayan saya seperti permaisuri..
Terima Kasih jalankan tanggunggjawab sebagai suami as u always mention "membuat semua kerja-kerja rumah tu adalah tanggunggjawab suami"..
Terima Kasih jadik Imam yang setia walaupon makmum suke sangat melengah-lengah...

Million Thanks for become my other half..Thanks for everythings...

LOVE U TILL JANNAH...Aminnnn

5 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

mac izzat said...

Mcm mne nk booking yea

mac izzat said...

Mcm mne nk booking yea

Nor Hayati said...

Mcm na nk booking blh info x?

Nor Hayati said...

Mcm na nk booking blh info x?