Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, October 23, 2008

Kl x eklas bek xyah bg.....

ble ckap pasak confirmation...msti sume owg eppi...sbb pe?
sbb kl da konpem...byk benefit kt leh dpat...jgn kate maternity leave, kucing nak branak pon leh dpt cti...tn kucing plak yg lebey2...pdahal yg dok meneran kucing tuh....ntah pe pe jew..
tp kat tpt aku yg kononnye NO. 1 neh....cess!!cam haram je NO.1....taikk okkkk!!!
even da konpem tp rase cam xdpat pe2 pekdah jew....da la increment pon cam hangat2 taik hanjing je nak bg....hurmm...kl stakat RM*** nak wat bli pampers anak pon xlpas....harap leh bli yg brand giant ke tesco ke leh arr...seb bek aku lom de anak....lom kawen cmne nak de anak lollll....

ble staff berpiket pasal gaji sket..time tu nak glaba2 kate akan standardize gaji....aku yg odoh ni pon bersabo la ngan janji2 palsu lg cam kel tu...dgn harapan ble konpem t, aku akan berpuas ati la ngan increment tuh...tup!tup!!ble tgk confirmation letter..hagh...cam celake je!!mmg janji palsu lg kel...then nak sdapkan ati lg..kunun2 nk bg incentive...

sape yg de degree dpt RM150 jew....
master RM300 jew....
PHD RM450 jew.....
Hello annei...kl aku de phD xde makne la mke aku dok menempel kat NO.1 ni lg....

kl nak bg incentive...bg jela ngan tulus iklas...ni mcm2 plak T&C nye...T&C pon mcm haram jadah....
1) xleh de Annual Leave more than 2 days dat month......(halluuuu...AL hak aku okkkk!!)
2) xleh dtg lambat lbih dr bape kali ntah....( tuk si pendatang lmbat cam aku ni, mmg kne la kat btg idung aku yg peset neh)
3) x ingat laaa........

kl rase x eklas n berkire sgt nak bg ex-gratia kat staff...bek xyah bagi...lg wat takit ati jew...
aku pon xde la kempunan sgt nak wit dowg...tp kl owg bg aku hambek...tp kl bg pon menyakitkan ati...ko hambek la lik sume...hambek!!!
aku pon takmo la......

sampai bilakah aku harus bertahan??????

2 comments:

dudud said...

kalo dia x bagi lgsung la menganga awk cek serama oiiiiii.....dlm idop..kne blaja bsyukor....hua5000000

||crazycool|| said...

dudud tayunk,

aku bersyukur la tuh..memaki tuk kepuasan jew..sbb tu ley wat openhze..tande KESYUKURAN okk..