Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, November 2, 2012

TIOMAN ISLAND - PART 3

Salam kawan2...Ok..Mesti dah bosan kannn..stakat pi tioman, berbulan2 nak siapkan entri nya...hahaaa
Sebenonye part 3 ni xde ape2 cte yang menarik pon...X menarik sebab dah kena balik kan...pastu dah kena kije...pastu dah kena mengadap orang2 yg membosankan dlm idup..ape2 jer laaa

Tapi d saat2 kesedihan nak balik tu pon ade sesuatu yg menarik jugak la which is kami x sabo menunggu hasil yg bakal kami terima dari kedai di bawah niii....
SUMMER ZOOM SOUVENIOR SHOP

Summer Zoom ni adelah souvenior shop yg terletak di Kg.Paya..Dari Jeti Kg.Paya nak ke Paya Beach Resort punye entrance, kita akan jumpa this souvenior shop..Menurut adek Hafiz instructor kami tuh, kat Kg.Paya ni jela yg ada souvenior shop camni...tu ckp die laaaaa, aku pon x penah pi kampung2 lain..so xtau la..

Masa 1st day kami sampai, kedai ni tutup...So kami ni ingt ni just stall2 lame yg dah x beroperasi..Tapi hari kedua dah malam baru kedai ni bukak..So mlm kedua tu kami pon menyerbu la kedai tu since kat tioman ni x byk pon kedai yg boleh kita nak jejalan..Selain beach bar cafe ni, adela 2-3 kedai runcit  yg ade jual souvenior sket2 n Summer Zone ni..Kat cni ape yg menariknya kita bole buat souvenior T-shirt printed wif picture yg kita snap..x kesah la ape2 picture pon..yg dlm camera, yg dlm hanset, sume bole..sehelai just RM30, material of the T-shirt is ala2 kain jersey tuh laaa...so kami yg agak jakun ni pon bersungguh2 la memprint muka sendiri utk tayangan umum kat T-shirt tu...haha..pastu ade jugak rock frame pon boleh printed kan gambo atas rock frame tuh...then ade jugak cawan ajaib yg boleh tuka2 color, ni pon boleh printed gambo atas cwn ajaib tuh..then kami beli jugak 3 mini T-shirt yg kami print dgn gambo real nemo yg dorg snap masa snorkeling..mini T-shirt tu nak bg souvenior kat org..pelik2 kan souvenior nye...

Banyak jugak yg kami tempah
1) Printed T-shirt 3 helai
2) Printed Mini T-shirt 3 helai
3) Printed Rock Frame - 1 bijik
4) Printed tiles - 2 keping
5) Printed magic mug - 1 bijik
6) Printed puzzle fridge magnet - 1 keping

huhu semua adelah printed hokehhh...printed tu means setiap barang2 tu akan di print dgn gambo2 yg kami pilih dari pelbagai aksi..then designer dier akan edit2 sket bersesuaian dgn barang yg nak di print n boleh jugak letak ayat2 pada printing tu...whoaaa jakun kannn..mcm x penah jumpa souvenior la plak..huhu hopefully sempat siap laaa sebelom ferry membawa kami pulang pada hari terakhir ni..Ferry kami dalam kol 11 am. Lepas check-out tu, aku pon cepat2 la menjenguk summer zone tu nak tengok hasil persembahannya, sekali kooo belom siap hahhh sbb ade satu T-shirt reject sbb gambo printing nye rosak.. Adoyaiii aku dah suspen je ni..so sementara tunggu tu kami pon lepak la kat warung ni utk isi perut...

Bagi aku, Paya Cafe Corner ni mmg terbaekkk masakannye sebab menepati selera pedassssssss aku..Hurm yela sbb makanan kat Paya Beach Resort tu mmg x akan jumpa kepedasan langsung..mati selera tau kalo xde benda pedas dlm mknn..So mmg puas la dpt makan kat Paya Cafe Corner ni...

Lepas makan, baru laaa all my souvenior siap and it cost about RM300 utk semua item yg di senraikan di atas...tapi memang puas hati laaa...
Pommmmmmmmmmm Pommmmmmmmm....Ferry pon dah sampai...BYE BYE TIOMAN...

See u again....

No comments: